Lyricstraining: Aprendre anglès amb música

Lyricstraining és una plataforma gratuïta fantàstica per aprendre idiomes de forma divertida, amb les nostres cançons preferides.
Lyricstraining portada

La música es una herramienta muy buena para aprender inglés, pues apela a mucho más que nuestra memoria y estudio de la gramática. Conecta con nuestras emociones, percepción estética y contexto cultural. Hoy os presento Lyricstraining, una muy buena manera de poner estas conexiones a trabajar.

Què és Lyricstraining

A lyricstraining.com hi trobarem moltíssimes cançons (en fins a 13 idiomes) per escoltar i jugar a omplir els buits de la lletra de les nostres cançons preferides. És una gran manera de practicar la comprensió oral, amb accents diferents, velocitats i nivells de vocabulari, i fins i tot reptar els nostres amics i coneguts a fer-ho millor que nosaltres. La mateixa plataforma organitza les cançons per nivells de dificultat de la lletra i ofereix diversos modes de joc.

A més, podem practicar amb Lyricstraining a la seva web, o a l' app disponible per a iOS i Android, que ofereix algunes funcionalitats diferents.

Com funciona

Lyricstraining al navegador

Lo primero que vemos al entrar en Lyricstraining.com son las canciones más destacadas listas para empezar a jugar, un buscador para encontrar nuestras canciones favoritas, un navegador por géneros musicales, y un menú para seleccionar el idioma que queremos practicar.

Dificultats i modes de joc

La plataforma clasifica las canciones por nivel de dificultad de la letra (la velocidad y el vocabulario), y por el tipo de inglés (Reino Unido, Estados Unidos, Canadá, Australia, etc.). Cuando le damos a la canción que queremos jugar, nos pide el nivel de dificultad del juego, cuantas palabras tendremos que rellenar, y qué modo de juego queremos, escribir las palabras que faltan o elegirlas de entre cuatro opciones.

Jugar

Un cop dins el joc, es reproduirà el videoclip de la cançó, amb la lletra estil karaoke. Al final de cada frase, la música s'aturarà si no hem omplert els buits. Podrem tornar a escoltar la frase fins que l'encertem, o passar paraula i anar a per la següent. En definitiva, és la versió interactiva de la típica activitat d'omplir els buits a la lletra d'una cançó. Lyricstraining també ens deixa veure les cançons amb la lletra estil karaoke, per cantar.

Extres per a usuaris

Si ens registrem com a usuaris, podrem guardar les nostres cançons preferides. Si ens registrem com a professors, podrem crear exercicis amb les cançons, i fins i tot pujar les notres pròpies cançons i lletres.

El app de Lyricstraining

Tot i que podem jugar-hi des del navegador del nostre telèfon, Lyricstraining també ens ofereix una app per a dispositius iOS i Android. Per jugar amb l'app, haurem de crear un usuari sí o sí.

Gamificació

Jugant amb l'app, guanyarem trofeus a mesura que juguem, per les nostres puntuacions, nombre de cançons jugades i paraules respostes. També fara seguiment de quants dies seguits hem practicat, a l'estil de moltes apps d'aprenentatge actuals.

Freemium

Tot i que podem jugar amb l'app de forma totalment gratuïta, té algunes limitacions que pots desbloquejar a la versió premium. Per 29,99 € l'any o 4,99 € mensuals, s'eliminaran les esperes per jugar, podràs accedir a traduccions de tot el contingut, tindràs més detalls de la teva activitat i vocabulari practicat, i podràs jugar sense el límit de 3 cançons cada 30 minuts (aquest límit no existeix a la versió web).

Modes de joc

A l'app podrem jugar al mode elecció o karaoke, però no podrem fer-ho en el mode escriptura. Potser és per la dificultat d'escriure prou de pressa en un telèfon, o per la complicació de fer cabre teclat, vídeo i espai per a la lletra a la pantalla d'un smartphone. Sigui com sigui, si volem jugar en mode escriptura des d'un mòbil, sempre podem jugar des del navegador, en lloc de l'app. 

Per què fer servir Lyricstraining

Lyricstraining és una eina fantàstica per practicar idiomes, si t'agrada la música que hi ha al catàleg, clar. Té moltíssims aspectes a favor. Vegem-ne uns quants.

Servei gratuït (app freemium)

Todas las funciones principales son gratis. Sin pagar y sin ni registrarnos, tenemos acceso a jugar desde la web a todas las canciones del catálogo increíblemente amplio de Lyricstraining. Podemos acceder a todos los idiomas, modos de juego y dificultades. 

Si nos registramos, gratis, podremos acceder a los rankings de puntuaciones, subir nuestras propias letras a canciones nuevas, y hasta montar ejercicios con el editor. Con la app, podremos usar las opciones de gamificación, ganando puntos con nuestras partidas, aciertos y días seguidos practicando.

Catàleg Extens

El catálogo de canciones que podemos jugar es simplemente enorme. Organizadas en 30 (!) categorías, hay canciones de todo tipo, desde clásicos de Queen a el hit del momento, pasando por openings de anime y bandas sonoras de películas. 

A més, la llista de cançons creix constantment i és estrany que no trobem els èxits més recents per jugar-los. 

 

Modes de joc

Lyricstraining ens proposa dos modes de joc, a més del mode Karaoke, amb què podrem deixar anar els nostres dots artístiques, en companyia o en la completa intimitat.

En el mode escriptura, només disponible si juguem a la web, omplirem els buits de la cançó escivint amb el teclat. Una pista, només funcionaran les lletres correctes en cada cas, però si ens equivoquem de lletra, perdrem punts. 

En el mode elecció, el joc ens donarà 4 opcions per triar. Aquest mode està disponible a la web i a l'app, i hi practicarem més la capacitat d'associar sons estrangers a paraules, deixant de banda la pràctica més ortogràfica. 

El mode de joc que ens vagi millor dependrà dels nostres objectius al practicar, però el més important serà quin dispositiu fem servir per jugar i quin mode de joc ens diverteix més. 

 

Nivells de dificultat del joc

Lyricstraining ens permet modular la dificultat del joc de dues maneres diferents.

Totes les cançons vénen etiquetades amb la seva dificultat, basada en la mena de vocabulari i la velocitat a què es canta la cançó. No serà el mateix una cançó lenta i repetitiva que intentar teclejar a la mateixa velocitat que rapeja l'Eminem. 

Además, cuando empezamos una partida, podremos elegir un modo de dificultad de juego, eligiendo la cantidad de huecos a rellenar que habrá: Principiante 10%, Intermedio 25%, Avanzado 50% y la locura del nivel Experto, donde tendremos que escribir o seleccionar todas las palabras de la canción. 

 

Diversitat d'idiomes

El catálogo de Lyricstraining incluye canciones en hasta 13 idiomas: Inglés, Castellano, Portugués, Francés, Italiano, Alemán, Holandés, Japonés (usando alfabeto occidental), Turco, Polaco, Sueco, Finés, y Catalán. Para empezar a aprender cualquiera de estos idiomas, solo tenemos que seleccionarlo en el menú principal para empezar a buscar canciones en ese idioma. 

A més, per a alguns d'aquests idiomes, les cançons estaràn etiquetades segons les diverses varietats lingüístiques. Per exemple, en anglès ens idica si és dels EUA, el Regne Unit, Austràlia, Canadà, etc.

 

Multiplataforma

Com ja hem vist, podem fer servir Lyricstraining des de la seva web i des de l'app per a dispositius iOS i Android. Cada plataforma de joc ens ofereix possibilitats diferents.

L'app ens sofereix més gamificació i, en la versió premium, més opcions per seguir el nostre progrés. Això sí, no ens permet jugar en mode escriptura.

La versió per a navegador web ens ofereix, a més del mode escriptura, funcions molt avançades per incloure cançons al catàleg i fins i tot crear exercicis de pràctica amb un perfil de professor. Com a contrapartida, no ens dona tota la informació sobre la nostra activitat que tenim a l'app. 

 

Repetició i aprenentatge

L'exposició a un idioma i la repetició de vocabulari i fórmules que ja coneixem són factors molt importants per aprendre una llengua. Especialment si hem de reaccionar al que sentim d'algunamenera, ja sigui jugant al Simon Says, o omplint buits d'una cançó.

 

Repetir una cançó

Jugar mil cops a una cançó pot ser una llanuna per a qui tinguem al costat però, en la intimitat dels nostres auriculars, pot convertir-se en una bona oportunitat d'aprenentatge. 

Qualsevol text, i cançó, té expressions més senzilles i més difícils, així com nivells de complexitat pel que fa al significat. Jugar repetidament a una cançó ens ajudarà a fer-nos amb les expressions més fàcils els primers cops, i ens prepararà per poder-nos fixar en el vocabulari i expressions més exigents. 

Està demostrat que l'aprenentatge més òptim es dona quan podem fer servir el que ja sabem i podem connectar-ho amb el que estem intentant aprendre. Com més connexions puguem establir amb el que estem aprenent de nou, més efectiu serà l'aprenentatge. Per tant, serà un encert posar-nos reptes assequibles en què haguem de fer servir coneixements pris per tal de superar-los. 

Un exemple molt i molt simple és dominar les expressions més senzilles d'una cançó per entendre'n el missatge general abans de submergir-nos a desxifrar les parts més difícils i complexes.

 

Acostumar-se a un artista 

Relacionat amb el que deiem més amunt, serà útil jugar moltes cançons d'un mateix artista, tal com ho és veure series o llegir sèries de llibres. 

És difícil aprendre a entendre tots els accents i maneres de parlar. Quan veiem una pel·lícula o llegim un llibre, triguem una mica a acostumar-nos a la mena de paraules i expressions que s'hi fan servir, i a ficar-nos de ple en el tema, per poder entendre tota la informació implícita. Passa el mateix amb les cançons, els artistes i els gèneres musicals. Com més escoltem una banda o cantant, més ens acostumem a l'accent, a les paraules més freqüents, a les expressions i frases que fan servir, i fins i tot a les temàtiques de què parlen i les referències que fan a altres cançons, cinema, literatura, o qualsevol altra expressió cultural. 

Descobreix més sobre aquest efecte amb les 7 raons per llegir sèries de llibres i descobrint perquè aprendràs més anglès mirant sèries per al teu nivell.

 

Lyricstraining i Repetició Espaiada

Amb l'ajuda d'aplicacions, podrem integrar Lyricstraining amb tècniques de mnemotècnia i mètodes per promocionar la retenció a llarg termini, com la Repetició Espaiada (Spaced Repetition).

La Repetició Espaiada és un mètode per memoritzar contingut, basat en patrons de retenció del nostre cervell. La idea bàsica és que quan veiem o practiquem alguna cosa per primer cop, tendi ma oblidar-la. Però si tornem a veure-la o repetir-la quan el cervell ja era a punt de descartar-ne el record, la recordarem durant més temps, i així successivament, fins que acabem integrant aquell contingut a la nostra memòria a llarg termini. 

Con la aparición de la multitud de apps para aprender idiomas, y la emergente integración de la inteligencia artificial en estas aplicaciones, la Spaced Repetition se ha puesto mucho de moda especialmente en todo lo relacionado con el aprendizaje de lenguas asistido por ordenador.

 

Per a professors

En el context d'una classe d'idiomes, Lyricstraining pot ser molt més que un recurs a mà per acabar d'omplir aquells últims 10 minuts de classe. 

Primerament, Lyricstraining pot ser útil per motivar adolescents amb música i videoclips que els agradin, i jugant en equip, generant rols dins en grup. Però no s'acaba aquí. 

Lyricstraining ens ofereix dues eines docents molt potents de forma gratuïta.

 

Crear Exercicis

Aquesta eina ens permet crear un exercici personalitzat que podrem enviar als nostres alumnes. Només hem d'escollir una cançó, clicar New Exercise, i podrem seleccionar quins buits caldrà omplir a la cançó, en lloc de jugar amb buits aleatoris.

Això ens anirà de meravella per assegurar-nos que els nostres alumnes aprofiten el joc per aconseguir els seus objectius d'aprenentatge.

 

Afegir Cançons

Per si no n'hi hagués prou amb la possibilitat de crear els nostres propis exercicis, Lyricstraining ens permet afegir cançons al seu catàleg. Només necessitem que la cançó estigui disponible a Youtube, omplir un formulari amb els crèdits de la cançó, i afegir i sincronitzar la lletra fent servir l'intuïtiu LyricsEditor.

Conclusions

Lyricstraining és molt completa, fa el que promet i funciona de meravella. Tot i que algunes funcions de l'app són de pagament, la gran majoria del valor està disponible de forma totalment gratuïta. A més de ser un fantàstic passatemps i exercici d'atenció, comprensió i vocabulari en general, pot ser una molt bona i motivadora eina d'aprenentatge si es fa servir bé, per compte propi o amb l'ajuda d'un professor. Per últim, les eines d'edició li donen un gran plus per a l'ús educatiu. 

En definitiva, tant si vols passar l'estona jugant amb la teva música preferida, com si vols una eina per integrar al teu procés d'aprenentatge, sigui per compte propi o amb l'acompanyament d'un professor, Lyricstraining és una molt bona opció per complementar el teu aprenentatge en algun dels 13 idiomes disponibles.

Quina és la teva experiència amb Lyricstraining? Coneixes alternatives? Deixa el teu comentari!

Coneixes el teu nivell d'anglès?

Endavant

Fes el test i descobreix-ho. Trigaràs menys de 10 minuts.
Som-hi!

Serveis

Prepara't per a la teva nova feina, per obtenir un certificat de nivell, per anar a viure a l'estranger, per preparar una prova d'accés o una entrevista, i per al que necessitis.

Descobreix tots els serveis

Language Coach és un acompanyament lingüístic integral per a qui vulgui incorporar l'aprenentatge de l'anglès al seu dia a dia, maximitzant els resultats de la teva dedicació de temps i esforç.

Descobreix tots els serveis

Uneix-te a un grup reduït de persones com tu, motivades a agafar les regnes del seu progrés i que valoren el temps que dediquen a tot allò que fan.

Descobreix tots els serveis

Comparteix

Comparteix a facebook
Comparteix a twitter
Comparteix a linkedin
Comparteix a email
Comparteix a whatsapp

Connecta amb Take it English

No et perdis cap post

take it english tom

Welcome!

Sóc en Tom, coach lingüístic i professor d'anglès des de fa 15 anys.

Aprendre un idioma és un procés apassionant, i cada millora una raó per a l'autorealització i el creixement personal. Amb Take it English, vull contribuir a un aprenentatge proactiu, independent i motivador.

Agafa les regnes, gaudeix, i Take it English.

També et pot interessar

Intercambios de idiomas

Com trobar intercanvis d'idiomes

Hi ha moltes maneres de trobar persones fantàstiques amb qui practicar idiomes. Quina sigui millor per a tu, dependrà del temps que vulguis o puguis dedicar a buscar, les ganes que tinguis de fer servir noves tecnologies o de treure la pols a les teves habilitats socials i de les teves preferències en general.

En aquest post, coneixerem pàgines i aplicacions per a intercanvis lingüístics i on trobar intercanvis a la nostra ciutat i, finalment, veure com trobar comunitats anglòfones en general, per practicar l'anglès sense la necessitat d'ensenyar nosaltres cap altre idioma.

Segueix llegint
leer en inglés

7 raons per llegir sèries de llibres en anglès

L'exposició a un idioma és clau en l'adquisició, tant de la nostra llengua materna com de segones llengües. I sí, llegir textos difícils (d'on esperem aprendre alguna cosa) de vegades pot resultar cansat, desmotivador i fins i tot tediós. Parar a consultar el diccionari cada 3 paraules no ens ajuda a gaudir de la lectura.
Però no patiu, hi ha maneres de donar la volta a la lectura en anglès! Avui us porto 7 raons per llegir sèries de llibres, i algunes recomanacions al final.

Segueix llegint
The CW - Content not available message

Com puc veure contingut d'altres països?

Sí, veure pel·lícules i series en versió original és genial per aprendre. Però de vegades hi ha vídeos, sèries i pel·lícules que estan bloquejades al nostre país.

Així que em vaig preguntar, com puc veure contingut d'altres països? Tot i que no en sóc expert techie, vaig fer una mica de recerca per ajudar amb aquest problema. Aquí van algunes solucions i trucs per treure tot el partit a les plataformes de streaming.

Segueix llegint
series para aprender inglés

Sèries per aprendre anglès segons el teu nivell

Sempre ens han dit que veure vídeos, pelis i sèries en anglès és molt bo per aprendre. Però, és veritat? Per què? Què és millor, veure pelis o sèries? Quines sèries són millors per al meu nivell? Què faig amb els subtítols?

Al nostre cervell li flipa la repetició de patrons, reconèixer coses, connectar-les. En aquest article veurem perquè veure sèries pot convertir-se en una eina especialment eficaç per aprendre anglès i com treure'ls molt més partit.

Segueix llegint