Com puc veure contingut d'altres països?

Sí, veure pel·lícules i series en versió original és genial per aprendre. Però de vegades hi ha vídeos, sèries i pel·lícules que estan bloquejades al nostre país.

Així que em vaig preguntar, com puc veure contingut d'altres països? Tot i que no en sóc expert techie, vaig fer una mica de recerca per ajudar amb aquest problema. Aquí van algunes solucions i trucs per treure tot el partit a les plataformes de streaming.
The CW - Content not available message

Continguts

Sovint vull recomanar vídeos, sèries, pel·lícules o programes de TV que crec que agradaran i alhora seran útils per aprendre anglès des del sofà. Però de vegades resulta que en aquell moment no estan disponibles a cap plataforma accessible des d'aquí. Altres cops, encara que en trobem un enllaç o el programa aparegui al buscador, apareix el típic missatge de "content unavailable in your country". 

La gran majoria de serveis de streaming com Youtube, Netflix, HBO, Amazon Prime, Disney+, l'iPlayer de la BBC, etc. apliquen restriccions geogràfiques als seus catàlegs. Debut a aquest mateix tipus de geobloqueig, si no ets als EUA o al Regne Unit, no tindràs accés a canals com FOX, ABC, CBS, PBS, BBC, Channel 4, etc. Això vol dir que el contingut que pots veure depèn de la regió des d'on et connectis. La solució? Podràs accedir a contingut bloquejat al teu país instal·lant una VPN.

Per què hi ha contingut bloquejat?

En la majoria de casos, els continguts estaran bloqujats per temes de drets de distribució. Pot ser que la productora d'una sèrie o pel·lícula pacti la distribució amb diferents companyies per a diferents països. Així, mentre HBO la distribueix a Estats Units, pot ser que a Espanya la tingui Movistar+. Qüestió de mercat. Per tal que vegis la magnitut de les diferències, segons finder.com, mentre que el catàleg de Netflix US té 1326 programes de televisió i 4339 pel·lícules, Netflix Espanya només té disponibles 237 sèries i 1050 pel·lícules. 

Això no és més que l'evolució de les antigues zones dels DVDs. Recordeu allò de comprar un DVD dels Estats Units i que no funcionés en un aparell europeu? No és que no funcionés per una raó tècnica. Simplement, tots els DVDs duien un codi de zona, i els lectors el comprovaven abans de reproduir-ne el contingut. Era un bloqueig per controlar l'exportació i repartir els contractes de distribució. Recordo que per un pastizal podies comprar un reproductor de DVD multizona, tota una maravella.

Per culpa d'aquests bloquejos, s'han donat situacions un pèl estranyes. Quan va obrir a Espanya, Netflix no va poder publicar les temporades més recents de la sèrie Orange is the New Black, tot i que és una producció de la pròpia Netflix i que aquesta ja estava distrubuint a la resta del món. La raó, que en aquell moment Movistar tenia contractada la distribució de la sèrie a Espanya en exclusiva. 

Tot i que menys freqüents aquí, altres raons perquè un contingut no estigui disponible al teu dispositiu podrien ser restriccions governamentals (censura, vaja), límits per part del teu proveïdor d'internet, o per part de la xarxa a què et connectis. Per exemple, moltes escoles bloquegen determinats continguts a les seves xarxes wifi per seguretat.

Televisió en directe

Si vols veure el que fan en directe a quantitat de cadenes de TV anglofons, i no t'importa pagar, passa per Filmon.com. Podràs veure una quantitat increïble de canals en directe del Regne Unit i els EUA. Això sí, per 19,95€ al mes, o 199,00€ l'any.

Si el que vols és streaming a la carta des de qualsevol lloc del món, et caldrà una VPN.

Què és una VPN

Una VPN, Xarxa Virtual Privada per les seves sigles en anglès (Virtual Private Network), és una eina de seguretat a la xarxa amb diverses utilitats. La funció principal d'una VPN és amagar la ubicació des d'on et connectes (l'adreça IP) fet servir una xarxa privada intermèdia per accedir al contingut que vulguis. Ja t'ha explotat el cervell?

De forma molt esquemàtica. Posem que vols connectar-te directament des del wifi d'una cafeteria al servidor de l'empresa on treballes, però no t'acabes de fiar de la privadesa de la xarxa des d'on et connectes. Amb la VPN, el teu dispositiu es connecta al servidor de la VPN i, llavors, la VPN accedeix al servidor de l'empresa des d'una altra ubicació, a través d'una connexió encriptada (codificada, segura). Vaja, que has posat una barrera protectora entre el teu dispositiu i el lloc on vols accedir. Això pot ser útil per protegir la informació a què accedeixis.

En definitiva, una VPN és una manera de protegir informació, donar intimitat, i amagar des d'on et connectes.

Per què fer servir una VPN

Una VPN no només pot ocultar la nostra ubicació, sinó que ens permet accedir a continguts des de la ubicació que vulguem. Així podem saltar-nos els bloquejos que pugui haver-hi a la nostra ubicació real. A més del tema de què tracta aquest post, una VPN ocultarà les nostres dades de navegació, ens permetrà fer compres en línia sense que la nostra localització ens penalitzi en el preu, ens deixarà accedir a continguts si viatgem a algun lloc on hi hagi censura, i moltes altres coses.

Pel que fa a veure contingut en streaming, farem servir una VPN per simular que ens connectem des d'un país estranger, i així podrem accedir als catàlegs de les plataformes en aquell país. per aprendre anglès, tenim la sort de tenir moltíssim contingut en versió original a tot arreu, però i si volem veure coses en francès, alemany, xinès, etc.

Una VPN no només ens permetrà accedir a catàlegs de les plataformes que ja fem servir, sinó que ens possibilitarà l' accés a plataformes snceres que no estan disponibles al nostre país. De este modo podremos ver contenidos de plataformas exclusivas de países anglófonos como Estados Unidos, Canadá, Irlanda, Reino Unido y Australia. Eso sí, la VPN no t'estalviarà pagar la quota d'aquestes altres plataformes.

Una situación inversa sería estar de vacaciones en otro país y darnos cuenta que, al acceder a Netflix, la serie que estábamos viendo no está disponible allí. Con un VPN, podremos solucionar eso, simulando una conexión desde nuestro país. Cuidado, hay algunos países, muy pocos (que yo sepa Irán, Arabia Saudita y Corea del Norte), donde el uso de VPNs es ilegal.

En resumen, instalando un VPN podrás ver videos de Youtube no disponibles en tu región y acceder a los catálogos de tu plataforma favorita en otros países, o al de tu país cuando estés de viaje. Quizás lo más relevante aquí en Take it English es que podrás acceder al contenido de televisión en streaming de cadenas en países de habla inglesa. Vaya, accés a hores infinites de televisió en anglès.. Vegem-ho.

Quina VPN fer servir

Hi ha moltíssimes VPNs diferents, gratuïtes i de pagament, amb moltíssimes funcionalitats diferents. Algunes VPNs funcionen de forma més automàtica i altres ens demanaran més coneixements informàtics. Al cap i a la fi, per més que només les vulguem per veure pelis, les VPNs són eines de ciberseguretat. 

Pel que fa a les VPNs d'ús més comercial i més populars per accedir a contingut geobloquejat, algunes tenen més servidors en uns països que en altres. Com més servidors tingui una VPN en un país, menys problemes tindrem en general per accedir a aquell contingut. Tingues en compte que a les distribuïdores no els agrada gens que ens saltem el seu repartiment geogràfic comercial, i dediquen esforços a bloquejar aquests servidors. Així, si ens aficionem a canals de streaming dels EUA (PBS, Hulu, CBS, FOX, etc.), hi haurà VPNs que ens aniran millor que les que ens serviràn per accedir a la BBC en el Reino Unido. Algunos de los VPNs más populares para ver video en streaming son:

  • ExpressVPN és potser la VPN més popular per a streaming, amb servidors molt actualitzats i accés a moltíssim contingut tant al Regne Unit com als EUA, així com en molts altres països.
  • NordVPN és també molt popular, i potser la millor VPN per accedir a contingut del Regne Unit, donada la quantitat de servidors que tenen allà.
  • Surfshark també funciona molt bé a UK, i té aplicacions per a ordinadors Windows, Mac i Linux, telèfons Android i iOS, així com Apple TV. Molt versàtil.  
  • CyberGhost és una VPN amb servidors optimitzats especialment per a l' iPlayer de la BBC
  • VyprVPN té servidors molt ràpids als EUA, i per tant pot ser una bona opció per accedir a HULU, PBS, CW i altres serveis només disponibles allà.

Altres VPNs populars per a streaming de continguts són IPVanish i PrivateVPN.

*Tots aquests serveis de VPN són de pagament. No tinc cap relació amb ells ni en rebo cap mena de comissió.

Tot el catàleg de Netflix

Hi ha llocs on pots consultar tot el catàleg global de Netflix, independentment del país des d'on et connectis. A més d'informació sobre en quins països està disponible cada programa o pel·lícula, algunes d'aquestes pàgines te'n donaran la puntuació a IMDB i fins i tot et recomanaran una VPN específica per accedir-hi. Fins i tot hi trobaràs estadístiques comparatives entre països. 

  • Unofficial Netflix Online Global Search (uNoGS.com)A uNoGS pots consultar tot el catàleg global de Netflix. Quan seleccionis una pel·lícula, et donarà informació sobre els idiomes disponibles a cada país. A més, fins i tot et recomana quina VPN t'anirà millor per veure cada sèrie o pel·lícula.
 
  • flixwatch.co – A més de buscar al catàleg global de Netflix, o per països, FlixWatch té moltíssimes llistes dels millors continguts, per tipus, per crítica, per popularitat, etc.
 

Per trobar informació detallada sobre els catàlegs de Netflix i Disney+ als EUA, passa per flixable.com. Hi ha des de guies fins a informació sobre noves incorporacions o contingut que deixarà d'estar disponible d'aquí a poc.

Ah, i no t'oblidis que existeix l'extensió Learn Languages with Netflix per a Google Chrome. Juntament amb una VPN, pot ser una combinació encara més guanyadora!

Quins canals i plataformes veure

A més de poder accedir a altres catàlegs a les plataformes internacionals que tenim disponibles aquí, una cosa molt interessant de les VPNs és la possibilitat d'accedir a plataformes senceres que són exclusives d'altres països. Aquí en tens unes quantes dels EUA i el Regne Unit.

BBC:

iPlayer és el servei de streaming a demanda que dona accés a tota la biblioteca de la BBC. Un pou sense fons de continguts. Per fer servir l'iPlayer, en teoria, has de tenir una llicència de la BBC. Per què? La BBC és la televisió pública al Regne Unit però, tot i així, no és un servei gratuït. Si vius al Regne Unit, per tal d'accedir al servei de TV normal de la BBC, has de pagar una llicència associada a una adreça postal.  

A la pràctica, per accedir a l'iPlayer, pots crear un compte gratuït para la que solo te van a pedir tu fecha de nacimiento, género, email y un código postal del Reino Unido válido.  

Més informació sobre les millors VPNs per accedir a l'iPlayer a techadvisor.co.uk

A més, la BBC té disponible quantitat de continguts a què pots accedir sense necessitat d'una VPN:

BritBox:

BritBox és una plataforma de streaming del Regne Unit, que inclou continguts dels canals britànics BBC, ITV, Channel 4 i Channel 5.

Altres canals i plataformes:

Tots aquests són canals i plataformes a què pots tenir accés amb una VPN. La majoria d'ells et permetrà passejar i remenar pel catàleg sense la VPN, i fins i tot sense haver creat un compte d'usuari. Fes-hi una volta i descobreix quins shows podràs veure.

Coneixes el teu nivell d'anglès?

Endavant

Fes el test i descobreix-ho. Trigaràs menys de 10 minuts.
Som-hi!

Serveis

Prepara't per a la teva nova feina, per obtenir un certificat de nivell, per anar a viure a l'estranger, per preparar una prova d'accés o una entrevista, i per al que necessitis.

Descobreix tots els serveis

Language Coach és un acompanyament lingüístic integral per a qui vulgui incorporar l'aprenentatge de l'anglès al seu dia a dia, maximitzant els resultats de la teva dedicació de temps i esforç.

Descobreix tots els serveis

Uneix-te a un grup reduït de persones com tu, motivades a agafar les regnes del seu progrés i que valoren el temps que dediquen a tot allò que fan.

Descobreix tots els serveis

Comparteix

Comparteix a facebook
Comparteix a twitter
Comparteix a linkedin
Comparteix a email
Comparteix a whatsapp

Connecta amb Take it English

No et perdis cap post

take it english tom

Welcome!

Sóc en Tom, coach lingüístic i professor d'anglès des de fa 15 anys.

Aprendre un idioma és un procés apassionant, i cada millora una raó per a l'autorealització i el creixement personal. Amb Take it English, vull contribuir a un aprenentatge proactiu, independent i motivador.

Agafa les regnes, gaudeix, i Take it English.

També et pot interessar

Intercambios de idiomas

Com trobar intercanvis d'idiomes

Hi ha moltes maneres de trobar persones fantàstiques amb qui practicar idiomes. Quina sigui millor per a tu, dependrà del temps que vulguis o puguis dedicar a buscar, les ganes que tinguis de fer servir noves tecnologies o de treure la pols a les teves habilitats socials i de les teves preferències en general.

En aquest post, coneixerem pàgines i aplicacions per a intercanvis lingüístics i on trobar intercanvis a la nostra ciutat i, finalment, veure com trobar comunitats anglòfones en general, per practicar l'anglès sense la necessitat d'ensenyar nosaltres cap altre idioma.

Segueix llegint
leer en inglés

7 raons per llegir sèries de llibres en anglès

L'exposició a un idioma és clau en l'adquisició, tant de la nostra llengua materna com de segones llengües. I sí, llegir textos difícils (d'on esperem aprendre alguna cosa) de vegades pot resultar cansat, desmotivador i fins i tot tediós. Parar a consultar el diccionari cada 3 paraules no ens ajuda a gaudir de la lectura.
Però no patiu, hi ha maneres de donar la volta a la lectura en anglès! Avui us porto 7 raons per llegir sèries de llibres, i algunes recomanacions al final.

Segueix llegint
series para aprender inglés

Sèries per aprendre anglès segons el teu nivell

Sempre ens han dit que veure vídeos, pelis i sèries en anglès és molt bo per aprendre. Però, és veritat? Per què? Què és millor, veure pelis o sèries? Quines sèries són millors per al meu nivell? Què faig amb els subtítols?

Al nostre cervell li flipa la repetició de patrons, reconèixer coses, connectar-les. En aquest article veurem perquè veure sèries pot convertir-se en una eina especialment eficaç per aprendre anglès i com treure'ls molt més partit.

Segueix llegint
Spaced Repetition Forgetting Curve

Repetició Espaiada ¿la panacea per aprendre idiomes?

Cada cop més, apareixen apps i pàgines que prometen que, amb la seva avançada tecnologia, intel·ligència artificial i nous avenços científics en cognició i aprenentatge de vocabulari, aprendrem un idioma ràpidament i sense esforç. Això sí, pagant la quota. Ens prometen un sistema màgic, la Spaced Repetition (en català Repetició Espaiada, o Repàs Espaiat).

Segueix llegint