Qué examen oficial hacer y cómo prepararte

Ya sea para acceder a una universidad, conseguir un visado de trabajo, o para mejorar tu currículum, puede que alguna vez necesites certificar tu nivel de inglés. Pero ¿cómo decidir qué certificado obtener? Y una vez elegido, ¿cómo prepararse?
Notebook and pencils

Hay varias cosas a tener en cuenta cuando te plantees presentarte a un examen para certificar tu nivel de inglés. Un factor primordial va a ser para qué quieres el certificado, ¿te lo pide una universidad o institución? ¿te vale cualquier certificado o necesitas alguno específico? Otro factor importante va a ser el tipo de examen. ¿presencial u online? ¿preguntas cortas y precisas, o de desarrollo? ¿prueba de gramática explícita o integrada en el resto de partes del examen?

Escollir un certificat d'anglès

Estudiar o viure a l'estranger

Si necessites un certificat per a alguna institució o propòsit oficial, lo más normal es que esa misma institución te pida un certificado específico. Por ejemplo, mientras que las universidades de los EEUU o Canadá tienden a pedir una puntuación mínima en el examen TOEFL, en el Reino Unido tienden a pedir certificados IELTS o Cambridge. En estos casos la decisión viene tomada de antemano. 

Requisits oficials

D'altres institucions pot ser que no demanin un certificat específic, però sí que publiquen una llista dels certificats de nivell que reconeixen. Informa't bé a la universitat o institució i assegura't que reconeixerà el certificat que obtinguis.

Currículum Vitae i altres usos

Puede que necesites un certificado para tu CV, un requisito laboral o como reto personal. En este caso, tienes un amplio abanico de posibilidades y cuestiones como precio, modalidad presencial u online, prestigio, tipo de examen, fechas, etc. Compáralos y elige el que mejor se adapte a ti.

Preparar un examen d'anglès

Todo examen tiene su truco, y los certificados de idiomas no son la excepción. Para todos estos exámenes, sin excepción, hay que tener el nivel y practicar para el examen en concreto. Así, una vez creo que ya tengo nivel suficiente, ¿como me preparo para el examen?

Parts de l'examen

La mayoría de estos exámenes consisten en varias partes, o pruebas, diseñados para medir tu nivel en las varias habilidades lingüísticas, los clásicos listening, reading, speaking, writing y grammar and vocabulary, o las competencias que describe el Marco Común Europeo de Referencia para las lenguas (MCER). No van a ser necesariamente 5 pruebas, pues a menudo una sola prueba puede combinar más de una habilidad a medir. En la mayoría de certificados, la gramática y vocabulario va a evaluarse dentro del resto de pruebas.

Tipus d'exercisis

Cada certificat és un món pel que fa als tipus d'exercicis. Que dos exàmens facin les mateixes proves, no vol dir que hagin de ser iguals. Alguns certificats et demanaran moltes respostes tipus test o respostes curtes i precises. Altres, en canvi, et demanaran que agafis apunts mentre escoltes una presentació i, després, exposis la teva opinió o en resumeixis el contingut. 

Compara els tipus de prova, i coneix els teus punts forts i dèbils. Moltes vegades entraran en joc altres habilitats, més enllà del teu nivell de llengua. Coneix-te i fes que el model d'examen treballi a favor teu.

Rúbriques de correcció

Quan estiguis preparant l'examen triat, valdrà la pena donar un cop d'ull a les rúbriques de correcció de les parts on pugui haver-hi més subjectivitat a l'hora de puntuar. Normalment, les parts on hagis de parlar o escriure textos.

Fixa't en què és el que consideren més important: el vocabulari, el format del text, l'absència d'errors, que intentis fer servir gramàtica complexa, etc. Coneix el teu corrector i dóna-li el que busca. Recorda que una prova de nivell no és més que una excusa per ensenyar-li a algú tot l'anglès que saps.

Coneixes el teu nivell d'anglès?

Endavant

Fes el test i descobreix-ho. Trigaràs menys de 10 minuts.
Som-hi!

Serveis

Prepara't per a la teva nova feina, per obtenir un certificat de nivell, per anar a viure a l'estranger, per preparar una prova d'accés o una entrevista, i per al que necessitis.

Descobreix tots els serveis

Language Coach és un acompanyament lingüístic integral per a qui vulgui incorporar l'aprenentatge de l'anglès al seu dia a dia, maximitzant els resultats de la teva dedicació de temps i esforç.

Descobreix tots els serveis

Uneix-te a un grup reduït de persones com tu, motivades a agafar les regnes del seu progrés i que valoren el temps que dediquen a tot allò que fan.

Descobreix tots els serveis

Comparteix

Comparteix a facebook
Comparteix a twitter
Comparteix a linkedin
Comparteix a email
Comparteix a whatsapp

Connecta amb Take it English

No et perdis cap post

take it english tom

Welcome!

Sóc en Tom, coach lingüístic i professor d'anglès des de fa 15 anys.

Aprendre un idioma és un procés apassionant, i cada millora una raó per a l'autorealització i el creixement personal. Amb Take it English, vull contribuir a un aprenentatge proactiu, independent i motivador.

Agafa les regnes, gaudeix, i Take it English.

També et pot interessar

Intercambios de idiomas

Com trobar intercanvis d'idiomes

Hi ha moltes maneres de trobar persones fantàstiques amb qui practicar idiomes. Quina sigui millor per a tu, dependrà del temps que vulguis o puguis dedicar a buscar, les ganes que tinguis de fer servir noves tecnologies o de treure la pols a les teves habilitats socials i de les teves preferències en general.

En aquest post, coneixerem pàgines i aplicacions per a intercanvis lingüístics i on trobar intercanvis a la nostra ciutat i, finalment, veure com trobar comunitats anglòfones en general, per practicar l'anglès sense la necessitat d'ensenyar nosaltres cap altre idioma.

Segueix llegint
leer en inglés

7 raons per llegir sèries de llibres en anglès

L'exposició a un idioma és clau en l'adquisició, tant de la nostra llengua materna com de segones llengües. I sí, llegir textos difícils (d'on esperem aprendre alguna cosa) de vegades pot resultar cansat, desmotivador i fins i tot tediós. Parar a consultar el diccionari cada 3 paraules no ens ajuda a gaudir de la lectura.
Però no patiu, hi ha maneres de donar la volta a la lectura en anglès! Avui us porto 7 raons per llegir sèries de llibres, i algunes recomanacions al final.

Segueix llegint
The CW - Content not available message

Com puc veure contingut d'altres països?

Sí, veure pel·lícules i series en versió original és genial per aprendre. Però de vegades hi ha vídeos, sèries i pel·lícules que estan bloquejades al nostre país.

Així que em vaig preguntar, com puc veure contingut d'altres països? Tot i que no en sóc expert techie, vaig fer una mica de recerca per ajudar amb aquest problema. Aquí van algunes solucions i trucs per treure tot el partit a les plataformes de streaming.

Segueix llegint
series para aprender inglés

Sèries per aprendre anglès segons el teu nivell

Sempre ens han dit que veure vídeos, pelis i sèries en anglès és molt bo per aprendre. Però, és veritat? Per què? Què és millor, veure pelis o sèries? Quines sèries són millors per al meu nivell? Què faig amb els subtítols?

Al nostre cervell li flipa la repetició de patrons, reconèixer coses, connectar-les. En aquest article veurem perquè veure sèries pot convertir-se en una eina especialment eficaç per aprendre anglès i com treure'ls molt més partit.

Segueix llegint